Jäsenkirje 1/2021

4.3. 2021 Porin Seudun Sieniseura ry JÄSENKIRJE 1/2021

Viime vuosi oli elämää koronan varjossa. Kevään tapahtumat pidettiin suunnitellusti, tosin melko pienin osanottajamäärin. Syksyn suunnitelluista sienitapahtumista peruttiin neljä. Tosin tilalle tuli saman verran uusia: sieninäyttelyt pääkirjaston ja Pihlavan kirjaston edessä sekä sienitapahtumat
Vähärauman ja Meri-Porin koulujen oppilaille.

Osalle jäsenistä tämä kirje tulee sähköpostissa, osalle normaalissa postissa. Kirjepostin saaja: jos sinulla on sähköpostiosoite, ilmoita se seuran sihteerille ( janne.lampolahti@winnova.fi ). Näin parannetaan tiedotusta ja säästetään seuran rahoja.

Vuosikokous: Koronatilanteen takia kokouksen järjestäminen keväällä ei onnistu, joten siirrämme sen suosiolla syksyyn. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Optimistisesti uskomme, että syksyllä sienikauden alkaessa elämme normaalia elämää, joten olemme jo lyöneet lukkoon sienitapahtumia. Kirjoita tapahtumien päivämäärät heti kalenteriisi!

31.8. ja 14.9. tiistait klo 18-20: Opintopiirit Kolossa opiskellaan ”sesongin sieniä”. Katariinankatu 14, Pori. Tuo omia näytteitä mukanasi!

4.-5.9. lauantai-sunnuntai: Sieninäyttely perinteisesti silakkamarkkinoiden yhteydessä Porin Etelärannassa Cafe Jazzin terassilla. Tule käymään ja tuo myös sieniä näyttelyyn mukanasi. Arpojen myyntiä, hyvät voitot.

11.-12.9. lauantai-sunnuntai: Sieninäyttely Merikarvian Tuorilassa Myllärit-tapahtuman yhteydessä. Vanhoja traktoreita, mopoja, autoja, moottoripyöriä ja myös sieniä. Tuo omia näytteitä tullessasi. Tapahtumaan on ”pieni pääsymaksu”.

18.9. lauantai. Syksyn iso sieniretki järjestäjinä Sieniseura ja Porin kaupunki. Lähtö linja-autoilla Porista Pohjoispuistosta Luontotalo Arkin edestä klo 8.00 Ulvilan kirjaston kautta Kullaan maisemiin. Ilmoittautuminen ja lisätietoja Porin kaupungin ympäristövirastosta. Tutustu myös kaupungin luontoretkiesitteeseen! Retki on ilmainen. Yhteyshenkilö Tapani Hänninen puh. 050-5218362.

9.10. lauantai. Suppilovahveroretki omin autoin ja eväin. Paikka selviää myöhemmin. Värikäs pukeutuminen (hirvenmetsästys alkaa samana päivänä!) Ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 5.10. puh. 050-5218362. Lähtö Porista Katariinankatu 14 Kolon edestä klo 10.00 (Säävaraus).

14.11. sunnuntai: pikkujouluinen sieni-iltapäivä alkaa Kolossa klo 14.00. Vietetään perinteisinmenoin.

**************************Muuta tähdellistä*********************

Nuorten Sienikerho kerhotilassa (Kolo) ja metsässä. Suunnitteluvaiheessa. Hannu Lehtonen opastaa sienistä kiinnostuneita nuoria sienten maailmaan. Ikärajaa ei ole, mutta lukutaito suotava.
Lisätietoja seuran kotisivuilta ja osoitteesta hannu.lehtonen68@gmail.com.

Jäseneksi liittyminen: Sieniseuran vuosijäsenmaksu on 10 euroa/jäsen. Jäseneksi liittyminen käy helposti ottamalla yhteyttä johonkin hallituksen jäseneen puhelimitse tai kotisivujen kautta. Myös retkien ja näyttelyiden yhteydessä liittyminen onnistuu. Muista ilmoittaa, jos osoitteesi muuttuu!

Kun löydät sienen, jota et varmuudella tunne: Sieniseuran neuvojat antavat tunnistusapua. Ota sienestä näyte, jota säilytät jääkaapissa purkissa. Älä missään nimessä perkaa sientä. Ota pari kolme valokuvaa, myös sienen alapuolelta. Tuo sieninäyte sieniseuran tilaisuuteen, tai ota suoraan
yhteyttä hallituksen jäseniin.

Muut sienitapahtumat: Sieniseura ja sen yksittäiset neuvojat järjestävät muitakin sienitapahtumia, joista tässä vaiheessa ei vielä tiedetä. Seuraa kotisivujamme ( www.porinseudunsieniseura.fi ). Samoin Satakunnan Maa- ja Kotitalousnaisilla sekä Satakunnan Martoilla on sieniin liittyvää monipuolista toimintaa. Muista myös Kullaan metsäopiston (WinNova Oy) laadukkaat sienikurssit. Lisätietoja www.winnova.fi ja www.martat.fi/piirit/satakunta/
Tarkkaile Satakunnan Kansan ”Menot” tai Porilaise ”Men ny johonki” -palstoja.

Jäsenmaksun maksamisohjeet: Maksaa voi verkkopankissa tai tilisiirrolla tai esim. vuosikokouksessa suoraan rahastonhoitajalle.

1. maksun saaja: Porin Seudun Sieniseura
2. Tilinumero: FI225 70081 20237 305
3. viesti saajalle: Jäsenmaksu 2021 ja jäsenen/jäsenten nimet
4. maksettava summa (= 10 euroa/jäsen)
Maksun eräpäivä on 1.4.2021

Sieniseuran hallituksen puolesta
Pj Tapani Hänninen, 050 5218 362, email: tapani.hanninen123@gmail.com
siht. Janne Lampolahti, 044 455 8021, email: janne.lampolahti@winnova.fi